Dorpscafé

Ondanks de vele veranderingen en vernieuwingen heeft het café gedeelte altijd de warme en gezellige uitstraling gehouden van vroeger het is dan ook een echt dorpscafé daarom ook “het kloppend hart”van het bedrijf.

                                                    

.           

Met een bruin interieur en een biljart nog een echte kroeg, en zomers met een prachtig terras gedeeltelijk overdekt en verwarmd

 

Het café kent een rijk verenigingsleven, vele buurten en groepen vertoeven hier dan ook regelmatig, zo is de maandag de vaste muziekavond, in het café repeteert dan het dames dweilorkest “Tiedt Zat” en in de zaal muziekvereniging
St. Caecilia en de blaaskapel “de Kleufkluppels”. Dinsdags wordt er gerepeteerd door dweilorkest Moat 40.

 

Verder vertoeven de elftallen van de SV Vasse er regelmatig, café Bolscher is toch een echt voetbalcafé met een hoog “blau und weiss”gehalte, de veteranen hebben er hun hoeskomm’n en jaarvergadering. Zo worden de wedstrijden van het Nederlands elftal op een groot tv scherm uitgezonden en in tijden van Europese- of wereldkampioenschappen wordt het café omgedoopt tot een “oranjecafé”.

Ook zijn vele vaste gasten van café Bolscher fanatieke FC Twente supporters met een jaarkaart van deze club.

Er is zelfs een spandoek in het café d.m.v. een actie gemaakt, met de tekst TWENTSE KLASSE OET VASSE deze verwijzend naar de inbreng van Vasser talenten die bij FC Twente zijn gestart met hun loopbaan.
 
Het shirt van Thijs Houwing waarmee het eerste doelpunt is gescoord door een vassenaar in het betaalde voetbal heeft een prominent plekje in
het café

Verder zijn er twee biljartclubs “kriet öp tied” en “het keutje” .Beide zijn verenigingen met een sterk sociaal karakter waar menig dorps- en wereldgebeuren onder een glaasje besproken wordt.

Ook hebben de ouderenverenigingen van Vasse, de beide zangkoren van Vasse, de carnavalsvereniging en het wielerclubje hun vaste  bijeenkomsten en activiteiten in café zaal Bolscher.

Zo oefent er de toneelvereniging voor hun uitvoeringen, en in de carnavalsperiode maakt de buurtvereniging "het tuindorp"
hun kostuums in de zaal.

’s Winters is het “kacheltied”. Dan staat erin het café een kachel opgesteld die voor een echte behaaglijke warmte en een echte “kachelsfeer” zorgt. Dan is de kreet: KOM GEZELLIG KACHELEN zeer actueel.